Noul dosar „Colectiv” | Declinare parțială de la PTMB, înapoi la Parchetul General

Publicat: 05 11. 2019, 17:29

PTMB a declinat partea care nu privește militarii de la IGSU, ci doar modul în care a fost acordat primul ajutor și eventuala neglijență a cadrelor medicale care au acționat la fața locului, întrucât competența acestui parchet este doar pe posibile infracțiuni săvârșite doar de militari, potrivit Monitorului Justiției.

Astfel, cercetările care cuprind civili vor fi desfășurate în continuare de Secția de urmărire penală și criminalistică aflată sub coordonarea procurorului șef Romulus Varga.

În ce privește înregistrarea de 20 de minute apărută în spațiul public, aceasta nu apare în dosarul aflat pe rolul instanței, care a fost instrumentat de procurori ai acestei secții.

Surse judiciare afirmă, însă, că la dosarul aflat în instanță există un proces verbal în care apar ca fiind trimise și filmări la Parchetul General, dar pe care IGSU nu le-a transmis niciodată până la finalizarea anchetei.

Drept urmare, Parchetul Militar va trebui să elucideze de ce nu au fost predate anchetatorilor aceste filmări, cine le-a făcut, cine le-a ascuns, dacă a fost o neglijență sau o infracțiune săvârșită cu intenția prevăzută de lege.