Nu e banc. Ce surpriză are un contribuabil care se duce să-și cumpere ceva de la bufetul Fiscului din Bistrița

Publicat: 24 03. 2015, 18:45
Actualizat: 25 03. 2015, 21:16

Mai exact, în bufetul de la subsolul Fiscului bistrițean nu este eliberat întotdeauna bon fiscal, iar clienții primesc restul nu din casa de marcat, ci din buzunarul patronului, informează știrileprotv.ro.

La bufetul de la subsolul DFP Bistrița vin atât angajații Fiscului, cât și clienți din tot orașul, dar puțini primesc bonul fiscal. Casa de macat se află deasupra barului, iar șeful susține că până se duce să ia bonul fiscal, mulți pleacă. Astfel, oamenii primesc restul direct din buzunarul acestuia.

Imaginile surprinse cu camera ascunsă au fost prezentate directorului DFP Bistrița, un client fidel al buticului. El spune că nu este responsabilitatea lui să verifice modul în care magazinul își desfășoară activitatea fiscală. Instituția pe care o conduce a închiriat spațiul respectiv în urmă cu cinci ani, printr-o licitație publică, unei firme private.

„Nu o să mai las pe nimeni să plece fără să își ia bonul în mânuță. Am dat bonul, dar nu vrea să îl ia”, a declarat patronul bufetului. Legea spune că „neînmânarea bonului fiscal clientului de către operatorul aparatului de marcat electronic fiscal constituie contravenție”.