Nu sunt o EROINĂ. Românca din Italia care a avut curajul să înfrunte Mafia, DECORATĂ de președinte: Am făcut ceva NORMAL

Publicat: 06 03. 2019, 17:23

Românca a primit ordinul „Meritul Republicii Italiene”, din partea președintelui Sergio Mattarella, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Quirinal, din Roma, relatează La Repubblica.

„Sunt foarte entuziasmată, a fost cu adevărat o onoare”, a declarat Roxana Roman, în vârstă de 34 de ani. „Ceea ce am făcut, pentru mine este normal. Sper să devină și pentru alții”, a mai spus ea, subliniind faptul că nu se consideră un erou.

Scandalul a început în aprilie 2018, când doi membri ai clanului Casamonica au intrat în barul deținut de Roxana și Marian Roman de la periferia Romei. Cei doi au devastat barul, nemulțumiți fiind de faptul că nu au fost serviți înaintea celorlalți clienți. Mai mult, cei doi soți au fost amenințați cu moartea dacă nu se întorc în România.

Roxana nu s-a lăsat intimidată și s-a dus la poliție, unde a depus mai multe plângeri. Femeia a spus atunci că nu poate renunța la tot fără luptă.

„Plângerea a fost un gest normal. În cartier, clanul Casamonica menține puterea prin frică. Sunt atât de mulți oameni buni care vor o schimbare, dar e nevoie de o nouă mentalitate, iar asta începe cu fiecare dintre noi”, a declarat Roxana pentru sursa citată.

Gestul Roxanei le-a oferit curaj și altora care s-au alăturat luptei românilor. Astfel, la o lună după scandal, cei doi mafioți au fost arestați, dar și un al treilea bărbat care a amenințat-o pe româncă și i-a cerut să-și retragă plângerea.

Datorită româncei, justiția italiană i-a condamnat la pedepse cuprinse între 3 și 5 ani de închisoare pe cei trei membrii ai clanului.

Foto: Captură