Numărul persoanelor internate cu toxiinfecție după ce au fost la o nuntă a ajuns la peste 100

Publicat: 28 08. 2013, 15:09
Actualizat: 16 02. 2016, 05:34

Peste 100 de persoane au fost internate cu toxiinfecție alimentară, de luni și până miercuri, în spitalele din Abrud, Alba Iulia și Cîmpeni, după ce au participat la o nuntă care a avut loc la sfârșitul săptămânii la Bistra, în Munții Apuseni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, dr. Horia Timiș, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că numărul persoanelor internate după ce au făcut toxiinfecție alimentară în urma unei nunți la care au participat la sfârșitul săptămânii trecute, la Bistra, a crescut în ultimele 24 de ore, ajungând în prezent la 102 pacienți.

Timiș a spus că printre persoanele diagnosticate cu toxiinfecție alimentară se numără și patru copii și două femei gravide.

Potrivit sursei citate, 78 de pacienți sunt internați la Spitalul Abrud, alți 16 la Spitalul Județean Alba și opt la Cîmpeni.

„Ancheta noastră cu privire la acest caz se află în derulare, probele au fost trimise la laborator și, odată ce vom stabili cu exactitate ce a declanșat această infecție și cine se face responsabil, vom lua și măsurile legale de sancțiune care se impun”, a spus Horia Timiș.

El a adăugat că în următoarele ore medicii se așteaptă ca numărul persoanelor cu toxiinfecție alimentară să mai crească, având în vedere că în unele cazuri starea pacienților se agravează în câteva zile.

La rândul său, prefectul de Alba, Gheorghe Feneșer, a mers, miercuri, la Abrud pentru a vedea care este starea bolnavilor și măsurile dispuse de autorități și, totodată, a solicitat instituțiilor cu atribuții în gestionarea acestui caz să stabilească cine se face vinovat de aceste îmbolnăviri și să aplice sancțiunile legale.

Peste 20 de persoane din zona Munților Apuseni din județul Alba au fost internate, luni, în spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au participat la sfârșitul săptămânii trecute la o nuntă la Bistra, unde ar fi consumat produse alterate. Numărul pacienților a crescut apoi de la oră la oră.