Numărul porțiilor la cantina socială, înjumătățit, după ce beneficiarilor li s-a cerut să presteze muncă în folosul comunității

Publicat: 12 11. 2014, 19:44
Actualizat: 13 11. 2014, 11:26

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că numărul porțiilor de mâncare la cantina socială din Deva a fost redus la jumătate, de la 400 la 200, după ce ajutorul oferit asistaților social a fost condiționat de efectuarea de muncă în folosul comunității.

„Printr-o hotărâre de Consiliu Local, adoptată anul trecut, s-a stabilit că vor beneficia de acest ajutor doar persoanele care muncesc. Pe cale naturală, în câteva luni din acest an, din 400 de persoane numărul a scăzut la 200. Nu sunt multe ore de muncă în folosul comunității. Se pare că oamenii nu sunt prea obișnuiți cu munca și s-au retras, dar nici nu beneficiază de aceste ajutoare”, a declarat primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.

Consiliul Local Deva a aprobat și în acest an un buget care să acopere atribuirea a 400 de porții de mâncare la cantina socială a primăriei, dar numărul solicitanților acestora a rămas tot la aproximativ 200.

Astfel, sumele rămase urmează să fie redistribuite la o rectificare bugetară.

Până la intrarea în vigoare a hotărârii, la 1 ianuarie 2014, mai mult de 400 de persoane beneficiau de porții de mâncare la cantina socială.