O actriță a Teatrului Maghiar din Cluj, rănită în timpul unui spectacol după ce o bară i-a căzut în cap

Publicat: 16 03. 2013, 16:20
Actualizat: 27 09. 2018, 19:57

O actriță a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca a fost accidentată ușor, vineri seară, în timpul piesei „Cina festivă a lui Don Juan”, și a fost transportată la spital, după ce o bară din decor i-a căzut în cap, ITM Cluj declanșând o anchetă în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Teatrului Maghiar de Stat Cluj-Napoca, Lorincz Ildiko, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că, în urma incidentului, spectacolul a fost întrerupt.

„În cadrul spectacolului de teatru

Directorul de îngrijiri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Monica Costin, a declarat corespondentului MEDIAFAX că actrița a fost internată, vineri seară, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și avea un traumatism cranio-cerebral minor și o contuzie la coloana cervicală.

„Starea de sănătate a pacientei când s-a prezentat la UPU era bună, i s-au făcut investigații medicale pe partea de neurochirurgie iar în urma acestora nu a fost reținută în spital, fiind trimisă acasă”, a spus Costin.

Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, Valentin Pușcaș, a declarat că instituția pe care o conduce va cerceta acest caz.

„Am fost sesizați în legătură cu incidentul de la Teatrul Maghiar și, întrucât a avut loc în timpul unui spectacol, deci în timpul derulării unei activități, vom cerceta acest caz. Inspectorii ITM Cluj se vor deplasa, luni, la fața locului, pentru a cerceta împrejurările în care a avut loc incidentul soldat cu rănirea unei actrițe”, a spus Pușcaș.

Piesa „Cina festivă a lui Don Juan”, după Tirso de Molina, este regizată de Matthias Langhoff și a avut premiera la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca în 6 martie.