O altă explozie uriașă a izbucnit în Rusia. Cel puțin 13 persoane au fost rănite

Publicat: 11 08. 2020, 16:46
Actualizat: 11 08. 2020, 16:51

Cel puțin 13 persoane au fost rănite după ce un incendiu a provocat o explozie uriașă la o benzinărie din sud-vestul Rusiei.

Filmarea exploziei a arătat o enormă minge de foc pe cer care s-a revărsat peste orașul Volgograd.

Zece dintre cei răniți au fost duși la spital, a informat presa locală.

Printre victime au fost incluși pompierii care au fost chemați la benzinărie pentru a stinge incendiul inițial la ora locală 12.40 pm (ora 8.40 GMT), potrivit ministerului de urgență al Rusiei.

„Pompierii au fost literalmente împrăștiați de un val de explozie”, a declarat Vladislav Kopyev.

Se crede că incendiul inițial a fost provocat din cauza unei descărcări de electricitate statică, deoarece combustibilul a fost pompat de la un cistern la un rezervor de depozitare subterană.

Personalul evacuase stația înainte de explozie și a provocat o incendiu mai mare, care s-a întins pe 1.000 de metri pătrați.

Maxim Chertovy, unul dintre pompierii prezenți, a declarat: „Simțind valul de explozie, am căzut la pământ. Privind în sus, am văzut flăcările că s-au ridicat la câțiva metri înălțime. ”

Șaptezeci de pompieri s-au confruntat cu focul. Explozia a fost distribuită pe rețelele de socializare, mulți internauti  comparând-o cu explozia din portul Beirut care a ucis cel puțin 137 de oameni în capitala libaneză săptămâna trecută.