O altă localitate din Republica Moldova vrea să se unească cu România. Este vorba despre satul natal al lui Dodon

Publicat: 03 02. 2018, 08:09
Actualizat: 03 02. 2018, 08:20

Vladimir Susarenco, primarul localității Sadova, a declarat că a început deja discuțiile cu consilierii locali, iar câțiva dintre ei și-au dat deja acordul. Primarul satul natal al lui Igor Dodon susține că va semna declarația de Unire dacă acest lucru și-l doresc și localnicii, motiv pentru care urmează să îi consulte.

„Eu am încredere în consătenii mei, sunt ferm convins că cei care au votat deja astfel de declarații, atât cei care intenționează să le voteze vor conștientiza, în timpul cel mai apropiat, că este o încălcare a Constituției Republicii Moldova. Sunt încălcate mai multe articole din Constituție și, mai devreme sau mai târziu, vor trebui să răspundă pentru acest fapt”, a reacționat Dodon.

Anterior, președintele Republicii Moldova a condamnat acțiunile localităților din Republica Moldova care au semnat declarția simbolică de unire cu România.

„Condamn în cel mai categoric mod acțiunile unor reprezentanți din localitățile Republicii Moldova, dar și indiferența, neglijența sau poate rea-intenția a unor astfel de instituții, cum ar fi Serviciul de Informații și Securitate, Ministerul de Interne, Procuratura Generală, care ar trebui să contracareze aceste manifestări”, afirmase Dodon.