O ambarcațiune suspectă a fost observată noaptea în apele teritoriale ale României. Garda de Coastă a intervenit

Publicat: 15 10. 2014, 11:15
Actualizat: 08 06. 2018, 09:35

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră au intervenit, miercuri dimineață, după ce, în jurul orei 04.00, o ambarcațiune suspectă a fost observată în apele teritoriale ale României, la aproximativ 18 mile marine travers de Gura Portiței.

Garda de Coastă a trimis în zonă o navă care a identificat ambarcațiunea, fiind vorba despre un vas de agrement cu motor la bordul căruia se află 90-100 de persoane – bărbați, femei și copii – care au cerut sprijin. Acestea provin din țări din Orientul Mijlociu și cel mai probabil au plecat dintr-un port din Turcia.

Ambarcațiunea a fost remorcată de vasul Gărzii de Coastă și va fi tractată până în Portul Constanța, unde va ajunge miercuri după-amiază.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz, urmând să stabilească identitatea și naționalitatea migranților, dar și să identifice călăuzele.

Cazuri similare de migrație s-au mai înregistrat în ultimul an. Astfel, la sfârșitul lunii iulie a fost interceptat un vas cu 52 de migranți, iar în septembrie la bordul unui pescador au fost descoperiți 129 de migranți.