O asistentă de la Spitalul din Ploiești este acuzată că a rupt piciorul unei paciente

Publicat: 20 02. 2018, 12:14
Actualizat: 20 02. 2018, 13:30

Fiul pacientei a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că mama sa a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, din cauza unor escare. Femeia are 70 de ani și este imobilizată la pat, fiind paralizată din cauza unui accident rutier suferit în urmă cu mulți ani. Marian Anton acuză o asistentă medicală că în timp ce a mutat-o pe mama sa, de pe pat pe targă, i-a rupt piciorul.

„Mama nu simte picioarele. Au venit să o ducă la pansat. Și când au mutat-o pe targă a auzit un pârâit. Apoi, la ceva timp, a observat că piciorul era umflat și vânăt. Numai asistenta i-a pus mâna pe picior. La radiografie a ieșit că are piciorul rupt”, a declarat Marian Anton.

Bărbatul mai spune că mama sa urmează să fie externată miercuri, acum fiind cu ghips pus.

„Problema este că trebuie să venim la control o dată pe săptămână. Până acum am folosit mașina mea, o puneam pe scaunul din față. Acum nu mai pot. Escarele s-au rezolvat mai rămâne partea ortopedică de rezolvat”, a mai spus fiul pacientei.

La rândul său, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Marius Niculescu, a declarat că în acest caz a fost demarată o anchetă internă pentru a se stabili dacă este neglijență sau nu.

„Noi facem acum verificări. Pe de o parte este anchetă a directorului de îngrijiri medicale, pe de altă parte este o verificare făcută de medicul șef de secție și asistenta șefă. Ruda spune că la manevrarea pacientei s-a produs fractura. Vom vedea ce a fost”, a declarat Niculescu.

Pacienta a fost internată după ce a suferit escare în urma imoblizării.