O celebră șosea din București s-ar putea numi „Bulevardul Neagu Djuvara”

Publicat: 14 02. 2018, 18:49
Actualizat: 28 03. 2019, 18:31

„Facem această propunere în semn de prețuire pentru activitatea culturală desfășurată în interesul României, de către ilustra personalitate. Tinerii sunt cea mai de preț avuție a unui popor pentru că reprezintă prezentul, dar mai ales viitorul său. Pentru a le transmite valori care să îi formeze ca oameni, s-a făcut adesea apel la personaje istorice. În istoria recentă a României, diversele regimuri politice care s-au perindat pe scena politică au utilizat figuri istorice pentru a se legitima în fața generației tinere”, se arată într-un comunicat remis de către consilierii PNL agenției MEDIAFAX.

Consilierul PNL, Cătălin Deaconescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că își dorește ca această propunere să fie inclusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului General al Muncipiului București (CGMB).

„În contextul sărbătoririi Centenarului, oameni ca Neagu Djuvara care au iubit România, chiar și din exil, închinându-și existența pentru a-i scrie istoria, ar trebui prețuiți și omagiați. Memoria unui astfel de om, a cărui iubire de-o viață a fost istoria, trebuie menținută vie, pentru a inspira generațiile viitoare”, mai spun consilierii PNL.

Istoricul Neagu Djuvara s-a stins din viață pe 25 ianuarie 2018, la vârsta de 101 ani. Memorialist, diplomat, filosof și istoric, Neagu Djuvara era unanim recunoscut drept unul dintre cei mai importanți intelectuali români.