O cisternă încărcată cu 24 de tone de motorină s-a răsturnat pe DN 7

Publicat: 07 07. 2012, 11:19
Actualizat: 07 07. 2012, 17:07

O cisternă încărcată cu 24 de tone de motorină s-a răsturnat, sâmbătă, pe DN 7 între Pitești și Râmnicu Vâlcea, în localitatea argeșeană Morărești, iar o parte din combustibil s-a scurs pe șosea, însă fără să existe pericol de explozie, traficul desfășurându-se pe un sens, alternativ.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, accidentul a avut loc într-o curbă, în pantă, după ce șoferul cisternei nu a adaptat viteza, iar autovehiculul de mare tonaj a intrat în balans și s-a răsturnat pe partea stângă.

În urma accidentului, șoferul s-a rănit ușor, însă a refuzat intervenția medicilor de la SMURD.

„Ne-am deplasat la fața locului cu două autospeciale și lucrători ai ISU Argeș care supraveghează zona, s-a scurs motorina, dar nu este pericol de explozie și de poluare, s-au luat toate măsurile pentru a preveni alte evenimente. Sunt scurgeri, o cantitate mică, din cisternă. Zona unde s-a răsturnat cisterna a fost balizată, s-a acționat cu material antiderapant pe carosabil, iar situația este sub control. Șoferul a fost rănit ușor, are escoriații, a refuzat îngrijiri medicale și transportarea la spital. În acest moment la fața locului are loc transferarea din cisterna într-un alt vehicul cu recipient de încărcare a combustibilului, iar traficul se desfășoară alternativ”, au declarat reprezentanții ISU Argeș.

Conform sursei citate, la fața locului este așteptată o macara de mare tonaj care să ridice cisterna.

Cisterna venea dinspre Ploiești și era încărcată cu 24 de tone de motorină, în urma răsturnării o parte din încărcătură scurgâdu-se pe stradă.

La ora transmiterii acestei știri, traficul rutier pe DN 7 în zona localității argeșene Morărești se desfășoară alternativ, pe un singur sens, sub supravegherea polițiștilor rutieri, din cauza transvazării combustibilului dintr-o cisterna în alta.