O clădire din Germania în care locuiau muncitori români, INCENDIATĂ. Anunțul MAE

Publicat: 01 12. 2017, 17:13

Incidentul a avut loc în localitatea Bergkamen, în apropiere de Dortmund. Poliția merge pe varianta incendierii intenționate. 

Incendiul a pornit în dimineața zilei de vineri, la ora 6.00, când a fost raportat că o mașină arde, iar ulterior un incendiu într-o clădire din apropiere. Potrivit pompierilor, mai multor anvelope li s-a dat foc în holul imobilului, blocând calea de avacuare. Oamenii au urcat pe acoperiș de  unde au fost recuperați de pompieri. 

„Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care și cetățeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicației cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viața în pericol. O parte dintre persoanele spitalizate au fost externate. Conform datelor comunicate de către autoritățile locale, ancheta privind cauzele producerii incendiului este în desfășurare.Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate cazul și menține în permanență legătura cu autoritățile competente, fiind pregătit să acorde asistență consulară”, se arată într-un comunicat MAE.