O companie feroviară germană introduce vagoane numai pentru femei, în urma valului de agresiuni sexuale comise de către imigranți

Publicat: 31 03. 2016, 17:05

Compania feroviară German Regiobahn a stârnit controverse după ce a anunțat că va introduce vagoane separate destinate doar femeilor și copiilor.

Vagoanele ar urma să se afle chiar lângă locomotivă și lângă compartimentele pentru controlori, informează Breitbart London.

„Apropierea de controlorii companiei a fost stabilită în mod deliberat”, a anunțat purtătorul de cuvânt al companiei Regiobahn.

Germania se alătură astfel Indiei, Mexicului, Braziliei sau Indoneziei, țări care au luat aceleași decizii pentru a spori securitatea femeilor în mijloacele de transport în comun.

În august anul trecut, liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a propus și el aceeași măsură pentru ca femeile să poată fi protejate împotriva atacurilor sexuale.

„Unele femei cu care am discutat mi-au spus că o soluție pentru diminuarea cazurilor de hărțuire sexuală ar fi introducerea vagoanelor exclusiv pentru femei”, spunea el.