O fată de 13 ani din Timiș a înscenat o hărțuire din partea administratorilor jocului „Balena Albastră”. Motivul este de necrezut

Publicat: 20 03. 2017, 13:55
Actualizat: 02 10. 2018, 15:28

Polițiștii din județul Timiș s-au autosesizat după ce, recent, o copilă de 13 ani din Timișoara a declarat, la un post de televiziune, că este hărțuită de administratorii jocului „Balena Albastră”.

Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, declarațiile făcute de fată nu sunt reale.

Polițiștii i-au contactat pe părinții copilei, iar în urma verificărilor au ajuns la concluzia că fata a înscenat totul.

Astfel, copila a folosit o aplicație instalată pe telefonul mobil prin care și-a trimis singură mesaje de amenințare și s-a apelat singură, iar ulterior a șters aplicația.

Potrivit surselor citate, fata a inventat tot scenariul cu scopul de a-i convinge pe părinți că telefonul mobil nu mai poate fi folosit și că are nevoie de altul mai performant.

Fata de 13 ani povestea, într-un interviu, că a ajuns din greșeală pe site-ul jocului „Balena Albastră”, iar apoi a început să primească mesaje de amenințare de la administratorii jocului și să fie sunată de aceștia.

Jocul „Balena Albastră”, al cărui final ar putea fi chiar decesul, a intrat în atenția autorităților din România. După ce în alte state jocul a făcut victime, polițiștii români au început o campanie de prevenire.