O fată de 13 ani, însărcinată, a fugit dintr-un centru al Protecției Copilului

Publicat: 05 04. 2014, 13:25
Actualizat: 12 03. 2019, 19:08
Fata în vârstă de 13 ani, însărcinată în câteva luni, care a dispărut la începutul acestei săptămâni dintr-un centru al Direcției pentru Protecția Copilului Bacău, a fost găsită de polițiști la locuința bunicilor, autoritățile urmând să stabilească dacă minora va reveni în grija statului.

Polițiștii băcăuani au găsit-o pe fată la domiciliul bunicilor, urmând ca luni să fie făcută o nouă evaluare în acest caz pentru a se stabili dacă fata va reveni în centrul maternal sau va rămâne la bunici.

„Minora a fost găsită la bunici, unde va rămâne cel puțin în acest weekend. În cursul zilei de luni se va face o nouă evaluare în acest caz pentru a se stabili măsura de protecție pentru copilă pe viitor. Este posibil ca bunicii să-și asume responsabilitatea, să o ia în îngrijire”, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău, Marian Vătămănescu.

Reprezentanții DGASPC Bacău susțin că fata are, în general, un comportament mai rebel, neacceptând nicio autoritate și nu se poate adapta la vreun program.

Fata de 13 ani a fost dată dispărută, marți, după ce a fugit dintr-un centru maternal al Direcției pentru Protecția Copilului Bacău, unde fusese transferată imediat ce medicii au constatat că era gravidă.

Copila provine dintr-o familie monoparentală, însă mama sa a abandonat-o încă de când era mică, plecând la muncă în străinătate. După ce a fost crescută o perioadă de către o bunică și o mătușă, copila a ajuns în grija unui asistent maternal profesionist, apoi DGASPC Bacău a decis să o interneze într-un centru de plasament pentru copii.

Fata obișnuia să plece din centrul de plasament unde era cazată înainte de a ajunge în centrul maternal.