O femeie a murit după ce a căzut într-o prăpastie, în Masivul Bucegi

Publicat: 10 09. 2013, 15:11
Actualizat: 10 09. 2013, 15:11

O femeie și-a pierdut viața, marți, după ce a alunecat pe o potecă foarte îngustă din Masivul Bucegi și a căzut într-o prăpastie, de la o înălțime de aproximativ 100 de metri, jandarmii montani și salvamontiștii intervenind pentru a recuperara trupul turistei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Prahova, maior Leonard Dragomirescu, femeia plecase împreună cu soțul său într-o drumeție montană, de la Babele către crucea Caraiman din Masivul Bucegi. La un moment dat, cei doi s-au abătut de la traseu și au ales o scurtătură, mai exact o brână îngustă de 20 de centimetri, care este mărginită pe o parte de lanțuri prinse cu piroane de peretele muntos, iar de partea cealaltă de o prăpastie.

Femeia a făcut un pas greșit și a alunecat, căzând aproximativ o sută de metri în gol. Soțul acesteia a cerut ajutor, la momentul apelului către salvatorii montani el neputând să le spună jandarmilor montani dacă soția sa este sau nu în viață.

Șeful Serviciului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că jandarmii și salvamontiștii care au intervenit au constatat că femeia este moartă, iar în prezent a început operațiunea de recuperare a trupului neînsuflețit. Cadavrul va fi scos din prăpastie pe o targă legată de corzi de alpinism.