O femeie de 35 de kilograme cu handicap sever a murit, după ce a fost neglijată de fiul său

Publicat: 06 08. 2014, 18:03
Actualizat: 03 02. 2019, 23:02

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Asistență Socială și Protecție a Copilului Brașov, Lidia Mailat, în 25 iulie, vecinii femeii au sesizat Primăria comunei Ucea, că o femeie de 67 de ani trăiește subnutrită într-o locuință din satul Feldioara.

După sesizare, femeia, care suferea de handicap sever iar la vârsta de 67 de ani avea doar 35 de kilograme, a fost preluată de asistentul social din cadrul Primăriei Ucea și internată în regim de urgență la un centru de bătrâni din localitatea Victoria, însă după două zile a murit.

„Într-adevăr, la momentul preluării, femeia nu era îngrijită, era și foarte bolnavă și nu i se administra niciun tratament… Din păcate, după două zile de la preluare, femeia a murit, pe data de 27 iulie”, a declarat reprezentantul DGASPC Brașov, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Vecinii spun că fiul bătrânei trăia în aceeași locuință cu aceasta, dar că nu o îngrijea, singurul venit fiind pensia de handicap a femeii.

Cheltuielile de înmormântare au fost suportate de Primărie deoarece fiul femeii nu are niciun venit.

Poliția nu a deschis nicio anchetă în acest caz deoarece, conform certificatului medico- legal, moartea femeii a survenit din cauza bolilor de care suferea.

„Deocamdată nu s-a depus nicio plângere din partea nimănui, iar certificatul medico-legal eliberat de medicul de familie specifică faptul că moartea femeii a fost din cauze naturale”, a declarat comisarul șef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliției Brașov.