O femeie din Cluj a ajuns la spital, după ce a fost mușcată de un urs în Măguri Răcătău

Publicat: 09 07. 2014, 18:54
Actualizat: 29 07. 2014, 21:40

Primarul comunei Măguri Răcătău, Petru Prigoană, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că femeia se afla la cules de ciuperci împreună cu nora sa, iar la un moment dat a fost atacată din spate de un urs.

„Femeia de 56 de ani din Măguri Răcătău se afla, miercuri, la cules de ciuperci împreună cu nora sa în apropierea comunei, când a fost atacată din spate de un urs și mușcată. S-a speriat foarte tare și a povestit că a fost un animal mare și feroce. A fost dusă cu SMURD-ul la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Cluj-Napoca, iar noi am informat Prefectura și ITRSV Cluj să facă demersuri pentru a se obține aprobarea de la Ministerul Mediului să fie recoltat, adică împușcat, acest animal sălbatic”, a spus Prigoană.

Potrivit acestuia, nu este prima dată când urșii sunt văzuți în apropierea comunei, în urmă cu o lună o vițea fiind ucisă de un urs.

„Este o situație mai gravă acum, pentru că au început urșii să atace oameni”, a adăugat primarul din Măguri Răcătău.
Prefectul județului Cluj, Gheorghe Ioan Vușcan, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX că a transmis o adresă Ministerului Mediului prin care a solicitat aprobare în vederea împușcării ursului.

„Exista o aprobare mai veche, dar aceasta a expirat. Sperăm să vină această aprobare cât mai repede”, a spus Vușcan.

Totodată, medicul șef al UPU – SMURD Cluj-Napoca, Adela Golea, a declarat că femeia a suferit plăgi mușcate la gamba dreaptă, dar starea sa de sănătate este bună.

„Din informațiile noastre, femeia a spus că a fost atacată de un animal mare și galben. A fost internată la UPU și va fi transferată la Spitalul de Boli Infecțioase, pentru a i se face un tratament antirabic”, a spus Golea.

Vasile Măgrădean, corespondenti@mediafax.ro