O femeie din Gorj a fost bătută de soț, dar a refuzat ordinul de protecție provizoriu propus de polițiști

Publicat: 24 05. 2019, 12:28
Actualizat: 09 01. 2020, 08:41

Incidentul s-a petrecut după o ceartă între cei doi, potrivit Impact de Gorj. Din fericire, victima nu a avut nevoie d eîngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal, dar femeia a refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu de către polițiști.

Situațiile de acest fel nu sunt deloc rare. De cele mai multe ori victimele violenței în familie revin la agresor din motive financiare sau pentru că sunt amenințate, spuneau, în decembrie 2018, reprezentanții centrului de găzduire pentru femei Anais.

„Întoarcerea la agresori se datorează faptului că unele victime nu sunt independente financiar, fie nu au fost lăsate să lucreze niciodată, iar perspectiva de a se întreține singure pe ele și copii le sperie, fie nu au studii, nu au calificările necesare și nu acceptă să facă o muncă necalificată, fie nu cunosc limba – în cazul victimelor de altă naționalitate, fie din convingere religioasă – în cazul femeilor de origine musulmană”, a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantul centrului ANAIS, avocatul Giulia Crișan.