O femeie din județul Sibiu a născut gemeni la două spitale diferite

O femeie în vârstă de 36 de ani din comuna sibiană Brădeni a născut gemeni la două spitale diferite, unul prin naștere naturală, la o unitate medicală din Agnita, iar celălalt, prin cezariană, la Maternitatea din Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Decebal Todăriță, o femeie în vârstă de 36 de ani din comuna Brădeni a născut, în noaptea de luni spre marți, primul copil, o fetiță, la Spitalul Orășenesc din Agnita, iar pe cel de-al doilea, un băiețel, la Maternitatea din municipiul Sibiu.

„O pacientă în vârstă de 36 de ani a născut gemeni, primul prin naștere naturală, la Spitalul Orășenesc din Agnita. Este vorba de o fetiță de 1,5 kilograme, iar băiețelul a fost născut prin cezariană, având 2,5 kilograme, la Maternitatea din Sibiu”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, Decebal Todăriță.

Surse medicale au declarat corespondentului MEDIAFAX că băiețelul avea o poziție nefirească la naștere, iar medicii de la Agnita au luat hotărârea să o trimită pe femeie la Maternitatea din Sibiu pentru a nu pune în pericol viața mamei sau a bebelușului.

Decebal Todăriță a precizat că atât starea femeii, cât și a celor doi bebeluși este stabilă, însă dată fiind greutatea copiilor, ei au nevoie să mai stea câteva zile internați la ATI – Neonatologie.