Matei Ioan
23.04.2012
Știri

O fetiță în vârstă de doi ani se află în stare gravă la spital, după ce a fost bătută de femeia care o avea în grijă

O fetiță în vârstă de doi ani se află în stare gravă la spital, după ce a fost bătută de femeia care o avea în grijă
O fetiță în vârstă de doi ani din comuna nemțeană Gherăiești a ajuns în comă la Spitalul Clinic de Neurochirurgie din Iași, după ce a fost lovită cu capul de masă de către soacra unchiului său

O fetiță în vârstă de doi ani din comuna nemțeană Gherăiești aajuns în comă la Spitalul Clinic de Neurochirurgie din Iași, dupăce a fost lovită cu capul de masă de către soacra unchiului său, lacare copilul fusese lăsată în grijă de către părinți, plecați lamuncă în străinătate.

Potrivit Poliției, copilul, din comuna Gherăiești, fusese lăsatîn grija unchiului, de către mamă, care este plecată la muncă înstrăinătate. Bărbatul, la rândul său, a lăsat-o pe fetiță în grijasoacrei sale, iar duminică după-amiază femeia a lovit-o pe copilăcu capul de masă, pentru că aceasta nu voia să mănânce.

În urma loviturilor primite, fetița a fost internată în staregravă la Spitalul Clinic de Neurochirurgie Iași.

Primele cercetări ale polițistilot arată că fetița fusese lăsatăde către mama ei, care a plecat la muncă în Italia, în grijaunchiului Ciprian H. (27 ani), din localitatea Botești. La rândulsău, unchiul a lăsat fata în grija soacrei sale, Felomena Blăjuț,care duminică dimineață a pus-o pe fetiță la masă, însă acesteia nui-a plăcut mâncarea și a refuzat să mănânce.

Conform polițiștilor, fetița a fost certată și a început săplângă, moment în care femeia s-a enervat și a lovit-o cu capul demasă. Agresiunea a fost extrem de puternică, fetița fiinddiagnosticată de către medicii ieșeni cu „contuzie cerebrală,hematom subdural emisfera stângă intracranian, sindromSilverman”.

După agresiune, fetița a fost dusă inițial la Spitalul MunicipalRoman, unde cadrele medicale i-au stabilit diagnosticul de”politraumatism și comă de gradul I și II”, dar ținând cont deleziunile extrem de grave s-a dispus transferul acesteia laSpitalul Clinic de Neurochirurgie Iași, medicii din Roman sesizândși Poliția.

Poliția Municipală Roman, care face cercetări în acest caz, apus-o sub acuzare pe Felomena Blăjuț, aceasta fiind învinuită devătămare corporală.

La audieri, femeia a susținut că doar ar fi plesnit-o pe fetițăși că aceasta s-a lovit de colțul mesei. Din analiza leziunilor pecare le are minora reiese însă că fetița a fost lovită de masă, șinu doar împinsă, informează Mediafax.

Directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socialăși Protecția Copilului (DGASPC) Neamț, Dan Marian Lospa, a aflat dela jurnaliști despre acest caz și a anunțat că situația va ficercetată de specialiștii instituției.

Inchide