O gravidă, diagnosticată cu gripă porcină, internată în stare gravă la Timișoara

Publicat: 21 02. 2013, 13:02
Actualizat: 19 05. 2015, 11:35

O femeie însărcinată, în vârstă de 31 de ani, din Timișoara, diagnosticată cu gripă AH1N1, este internată în stare gravă la Spitalul Județean din municipiu. Potrivit medicilor, pacientei i s-a montat un „plămân artificial”, cadrele medicale fiind rezervate cu privire la șansele ei de supraviețuire.

Șeful Secției Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara, medicul Dorel Săndesc, a declarat, joi, corespondentului Mediafax că o femeie de 31 de ani, din Timișoara, însărcinată, a fost diagnosticată cu gripă AH1N1, iar acum se află în stare gravă la spital.

„Avem o doamnă internată cu diagnosticul de gripă AH1N1 confirmat, este gravidă și are o formă severă de virus, amenințătoare de moarte. I-am montat un plămân artificial, însă starea ei e gravă, repet, nu garantăm că va supraviețui”, a declarat Săndesc.

Potrivit medicului, femeia a fost internată, duminică, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, unde i s-a montat „plămânul artificial” – un dispozitiv care asigură eliminarea dioxidului de carbon în exces și oxigenarea sângelui, apoi a fost transportată la secția ATI a Spitalului Județean din Timișoara.

Potrivit unor surse din cadrul Spitalului Județean, femeia se află în săptămâna a 27-a de sarcină.

Liliana Iedu, corespondenti@mediafax.ro