O mașină de gunoi a căzut într-o groapă de patru metri pătrați, după ce s-a surpat asfaltul. FOTO

Publicat: 04 06. 2013, 16:16
Actualizat: 27 03. 2019, 09:25

O mașină de gunoi a căzut într-o groapă de aproximativ patru metri pătrați, după ce asfaltul de pe o stradă din centrul Craiovei s-a surpat, autovehiculul fiind scos din gaură cu ajutorul unei macarale, după circa 40 de minute de la incident, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Incidentul a avut loc, marți dimineață, pe o stradă din centrul Craiovei, mașina de salubritate căzând în groapa adâncă de un metru cu roțile din dreapta spate.

Șoferul mașinii de salubritate spune că inițial a crezut că a lovit o mașină în momentul în care asfaltul a cedat sub greutatea mașinii.

„Eram la volan, s-a auzit un ugomot puternic, am crezut că am lovit o mașină, ceva. Apoi am alunecat cu partea dreapta spate în groapă. M-am cam speriat, că nu ți se întâmplă mereu așa ceva”, a declarat Marian, șoferul mașinii de salubritate.

Angajații de la Salubritate colectau rampe de gunoi și nu era prima dată când treceau pe strada respectivă.

„Era zona noastră, era a nu-știu-câta-oară când treceam pe strada asta. Odată, s-a auzit «pac» și mașina o luă la vale în spate. Și nici că era prea grea mașina. Adică, aveam ceva gunoi ridicat, dar nu era nici măcar plină și v-am spus, am trecut cu ea plină de atâtea ori pe strada asta, fără probleme”, a declarat Dumitru Cotora, angajat la Salubritate.

Strada a fost închisă de Poliția locală și un echipaj de la „Ridicări mașini” a sosit în zonă pentru a lua un autoturism parcat ilegal, aflat chiar lângă groapa respectivă.

Mașina de gunoi a fost, în cele din urmă, scoasă din groapă cu ajutorul unei macarele a Societății de Salubritate.

„După cum vedeți, asfaltul era terminat. Apa s-a înfiltrat pe sub și a tocat, iar sub greutatea mașinii, strada a cedat. În cursul zilei se va acoperi groapa și remedia și strada. Am vorbit la Compania de Apă, trimit oameni aici să rezolve situația”, a declarat Gheorghe Nedelecu, administratorul Primăriei Craiova.

Strada a fost închisă, urmând ca angajații Companiei de Apă să remedieze problema. De vină pentru acumulările de apă de sub asfalt ar putea fi o fisură într-o conductă de apă sau apa acumulată în urma ploilor din ultimele zile.