O pensionară a fost păcălită de un nigerian din Capitală, care se dădea drept „investitor străin”. Câți bani a reușit să obțină tânărul de la femeia naivă

Publicat: 05 12. 2019, 11:48

Povestea „afacerii” a început în mai 2018, când pensionara din Iași, fost medic, a discutat cu un nigerian de 32 de ani din București, scrie cugetliber.ro.

Femeia a devenit victima escrocheriei bărbatului, care se dădea drept investitor străin și spunea că vrea să vină în România pentru a investi în cercetare.

„În urma investigațiilor s-a constatat faptul că, începând cu luna mai 2018, prin intermediul unei rețele de socializare, o femeie de 67 de ani ar fi intrat în contact cu persoane necunoscute care, în discuțiile purtate, s-ar fi prezentat sub diferite identități și profesii nereale, apoi, ar fi indus-o în eroare în scopul de a-i remite bani”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Nigerianul din Capitală nu s-a mulțumit doar cu banii bătrânei și a început să caute alte victime.

În perioada în care polițiștii adunau probe, pentru a putea descinde în casa nigerianului, pensionara ieșeană i-a trimis 6.000 de euro.

Nu a trecut însă mult timp și nigerianul „savant” a fost vizitat de polițiști. „În urma percheziției, au fost ridicate mai multe materiale de probă, iar în baza probatoriului, la data de 3 decembrie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Iași”, au precizat reprezentanții Poliției Iași.

foto: theregister.co.uk