O poștăriță din Maramureș a furat banii de pensie și alocațiile a zeci de persoane. Prejudiciul este uriaș

Publicat: 30 07. 2022, 13:17
Captură TV Antena 3

O poștăriță din Maramureș a lăsat fără bani de pensie zeci de pensionari din localitatea Oncești. Femeia ar fi încasat și facturile pentru energie electrică, dar nu ar fi virat sumele în conturile societății de furnizare a energiei electrice. Mai grav este că autoritățile locale nu au sesizat poliția deși știau ce se întâmplă.

Aceeași angajată a ”atentat” și la alocațiile copiilor, dar și la ajutoarele sociale ale oamenilor. Localnicii susțin că poștărița ar fi împrumutat și alte sume de bani, promițând oamenilor că în câteva zile le va înapoia banii. Suma dispărută ar fi de peste 250.000 de lei, spun oamenii.

Informațiile nu au fost confirmate oficial însă administrația publică locală din Oncești a recunoscut indirect fapta prin postarea a două anunțuri în care chemau oamenii să își ridice banii de la trei angajați ai Poștei Române veniți special din Baia Mare pentru a-i împărți.

„Este adevărat, la Onceşti avem o agentă care ne-a prejudiciat cu 258.000 lei. Prima reclamaţie am primit-o pe 22 iulie, moment în care am început cercetările interne. Între timp, noi am achitat clienţilor noştri toate pensiile şi alocaţiile, urmând se ne recuperăm prejudiciul de la doamna. Se va finaliza cercetarea în zilele următoare şi vom face şi o plângere penală. De menţionat, de asemenea, că până la încheierea cercetării, doamna nu mai distribuie pensii, alocaţii. De luni, atunci când începe distribuirea pensiilor pentru luna în curs, preiau colegii de la Sighet şi vor achita ei. Doamna deja a adus înapoi 35.000 lei” a declarat Claudia Bibire, purtător de cuvânt al Poștei Române.

Poliția s-a sesizat din oficiu în urmă cu câteva zile, în acest caz. Acum, femeia riscă să ajungă în spatele gratiilor pentru delapidare.

”Joi, 28 iulie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, s-au autosesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de delapidare prevăzută și pedepsită de art. 295 Cod Penal.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că o femeie de 48 de ani din Oncești, și-ar fi însușit în cursul anului 2022 sume de bani reprezentând pensii și alocații de la mai multe persoane de pe raza comunei Oncești”, au transmis reprezentanții IPJ Maramureș.