O primărie a plătit peste 500.000 de lei într-o singură zi, după ce s-a judecat ani cu o firmă de construcții

Publicat: 19 04. 2015, 00:05

Compania de construcții a apelat la serviciile unei firme specializate în recuperări și pe 13 martie s-a trimis o somație administrației comunei vecine cu municipiul reședință și o adresă de înființare a popririi la Trezoreria Botoșani, scrie botoșăneanul.ro.

Primarul Gheorghe Iacob a convocat Consiliul Local, care a aprobat efectuarea plății a peste 500.000 de lei, numai că a încercat să amâne punerea în practică a deciziei și i-a scris vicepremierului Liviu Dragnea, crezând că va obține bani de la bugetul de stat. Banii nu au venit și pe 16 aprilie era programat un nou termen la Judecătoria Botoșani în dosarul de executare silită, astfel încât pe 15 aprilie, Primăria Răchiți a plătit suma exactă de 543.245,43 lei prin trei ordine de plată.

Potrivit presei locale, 14.217 lei reprezintă onorariul executorului, cheltuieli de procedură și TVA, bani care nu ar mai fi trebuit să fie plătiți, dacă administrația locală ar fi achitat la timp plățile către firma de construcții, care nu ar mai fi apelat la serviciile firmei de recuperare a creanțelor.