O profesoară din Rădăuți a fost lovită de un elev pentru că i-a făcut o observație

Publicat: 31 10. 2014, 18:26

O profesoară de religie de la Colegiul Tehnic Rădăuți a fost lovită de un elev de clasa a X-a, după ce aceasta i-ar fi făcut observație cu privire la comportamentul față de o fată, iar a doua zi de la incident tatăl tânărului l-a retras pe acesta din liceu, motivând că îl va transfera în străinătate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Suceava, Mariana Drumea, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că instituția a fost sesizată telefonic, miercuri, de către directorul Colegiului Tehnic Rădăuți cu privire la un incident petrecut în timpul unei pauze, pe holul colegiului, unde un elev din clasa a X-a a agresat o profesoară de religie.

Drumea a spus că profesoara de religie i-ar fi făcut observație elevului legat de comportamentul acestuia față de o fată, iar tânărul a reacționat lovind-o pe profesoară. Conform sursei citate, pentru aplanarea conflictului au intervenit mai mulți elevi și a fost anunțată conducerea liceului, în timp ce profesoara a depus plângere la Poliție.

Reprezentantul ISJ a spus că în cursul zilei de joi s-a întrunit Comisia de prevenire a violenței în mediul școlar din cadrul colegiului din Rădăuți, unde au fost invitați elevul din clasa a X-a împreună cu tatăl său. În aceeași zi, tatăl băiatului a depus la secretariatul Colegiului Tehnic Rădăuți o cerere de retragere a dosarului elevului, motivând că vrea ca acesta să își continue studiile în străinătate, acolo unde lucrează și mama copilului.

„Școala a luat act de cererea de retragere a elevului”, a precizat Drumea, arătând că ancheta declanșată de conducerea unității de învățământ își urmează cursul.

Ea a spus că, în funcție de rezultatele anchetei, chiar dacă elevul respectiv nu va mai învăța în unitatea de învățământ, față de acesta ar putea fi luată o măsură de sancționare, care să fie consemnată în documentele colegiului.