O rețea de 25 de hoți din locuințe, care acționa în zona Bucureștii Noi-Străulești, prinsă de Poliție. UPDATE

Publicat: 19 01. 2014, 12:25
Actualizat: 06 07. 2016, 09:49

Polițiștii au făcut, duminică, 24 de percheziții în București și județele Ilfov și Giurgiu, pentru a duce la audieri 25 de persoane suspectate că au spart mai multe locuințe, au declarat oficiali din Poliția Capitalei.

UPDATE 12.15 Din rețeaua de hoți făceau parte și minori de peste 14 ani, toți cu antecedente penale, banda de hoți fiind urmărită de Poliție încă din octombrie 2013, a explicat Emilia Mihai, purtătoare de cuvânt a Poliției Capitalei.

Hoții intrau în case prin escaladarea ferestrelor sau prin forțarea ușilor și furau orice le pica în mână. La percheziții, polițiștii au găsit chiar și calorifere sau termopane. Ulterior, hoții vindeau bunurile furate, prin intermediari, direct unor persoane care aveau nevoie de ele. Prejudiciul estimat până acum este de 150.000 lei (aprox. 35.000 euro).

„Nu urmăreau în mod special locuințe de lux, mergeau la orice locuință care putea fi spartă. Nu mergeau la pont”, a mai spus oficialul Poliției.


Persoanele suspectate au fost ridicate de polițiști și duse la audieri în baza unor mandate de aducere, într-un dosar în care se fac cercetări pentru furturi din locuințe.

În prezent, 19 dintre suspecți au fost duși la Secția 5 de Poliție, iar restul de 6 la Serviciul de Investigații Criminale al Poliției Sectorului 1.

Anchetatorii au identificat, până în prezent, 20 de victime, cele mai multe spargeri de locuințe fiind înregistrate în Străulești.

Printre victime s-ar afla și ambasadorul român în Belgia, Ștefan Tinca.