O rețea de traficanți de carne vie ce acționa în Constanța a fost anihilată

Publicat: 14 02. 2013, 16:59
Actualizat: 03 02. 2019, 16:15

O rețea de traf de carne vie ce acționa în Constanța a fost anihilată, anchetatorii stabilind că 20 de tinere, între care și minore, au fost racolate pentru prostituție, clienții lor fiind găsiți prin anunțuri referitoare la servicii de masaj.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța, au procedat la destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit din 17 persoane, acționând pe raza municipiului Constanța, având drept scop obținerea de beneficii financiare substanțiale din săvârșirea infracțiunii de proxenetism”, informează, joi, DIICOT.

Potrivit DIICOT, membrii grupării, cu vârste cuprinse între 28 și 57 de ani, au racolat peste 20 de victime, majore și minore, cărora le-au înlesnit și asigurat protecția pentru întreținerea de acte sexuale contra cost.

Pentru recrutarea clienților, membrii grupării postau, în cotidienele locale și în publicațiile on-line, anunțuri explicite sau pentru servicii de masaj, conținând fotografii ale părților vătămate.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism.

Procurorii DIICOT au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă, pentru o perioada de 29 de zile, a unui număr de 13 inculpați.