O româncă a devenit prima doamnă a Cataloniei. FOTO

Publicat: 11 01. 2016, 16:47
Actualizat: 29 09. 2018, 03:08

Românca Marcela Topor a devenit prima doamnă a Cataloniei. Soțul ei,  Carles Puigdemont, a fost investit duminică în funcția de președinte al guvernului catalán (Generalitat).

Soțul româncei a fost propus în această funcție de fostul președinte de guvern, Artur Mas, după ce partidul acestuia, Convergéncia Democrática de Cataluña a ajuns la un acord cu formațiunile Junt pel Sí (Împreună pentru Da) și Candidaturii Unității Populare (CUP) în vederea formării unui guvern regional și evitarea altor alegeri care le-ar fi putut aduce separatiștilor pierderea majorității, scrie romaniaexpres.com, potrivit B365.

Marcela Topor, care a putut fi zărită la tribuna Parlamentului cu prilejul discursului de investitură a soțului său, este gazda programului „Catalan Conections”, difuzat de Catalonia Today, un ziar de limbă engleză înființat de însuși soțul acesteia. În cadrul acestui program, în fiecare miercuri, românca intervievează într-o engleză perfectă diferiți străini care trăiesc în Catalonia.

Cei doi s-au căsătorit după ritul ortodox la Iași și au împreună două fetițe, una de 7 ani și alta de 9 ani, botezate ortodox în Parohia Ortodoxă Română Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul și Sf. Ierarh Grigore Palama din Girona.