O româncă sechestrată, abuzată sexual și fizic de un marocan în Spania a fost eliberată. Cine a anunțat Poliția

Publicat: 22 08. 2019, 10:10

Potrivit Poliției Române, eliberarea tinerei de 24 de ani s-a realizat după opt ore de la primirea sesizării privind sechestrarea buzoiencei pe teritoriul Spaniei, în urma unei cereri de asistență urgente a Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

„Polițiștii buzoieni au fost sesizați de către un cetățean român, stabilit în Germania, cu privire la faptul că o buzoiancă este ținută cu forța într-un apartament din localitatea Mozon, provincia Huelva, de către un marocan, existând date că este abuzată fizic și sexual. Imediat după primirea sesizării polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Buzău au informat Centrul de Cooperare Polițienească Internațională și au realizat schimbul de date și informații necesar salvării persoanei în cauză”, se arată într-un comunicat al polițiștilor, transmis, joi, presei.

Sursa citată mai arată că în baza datelor furnizate din România, autoritățile spaniole au percheziționat imobilul, unde a fost găsită tânăra de 24 de ani și mai mulți cetățeni marocani.

Inițial, victima a declarat că nu se află într-o stare de pericol, însă autoritățile judiciare spaniole au stabilit că aceasta are răni mai vechi pe corp și a fost transportată la spitalul din localitate pentru asistență medicală, fiind cazată ulterior într-un Centru de Protecție Împotriva Violenței.

În urma percheziției, autoritățile spaniole au mai găsit în locație și substanțe cu efect psihoactiv și droguri din categoria celor de risc, mai multe sume de bani și accesorii folosite în activitatea infracțională.