O sută de case și anexe gospodărești din Harghita, inundate în urma unei ploi torențiale

Publicat: 19 06. 2013, 22:30
Actualizat: 31 03. 2019, 05:34

O sută de case și anexe gospodărești din localitatea Căpâlnița, județul Harghita, au fost inundate, miercuri, în urma unei ploi torențiale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Șeful Centrului operațional de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Ovidiu Dudu, a declarat că miercuri după-amiază a plouat torențial în munții din apropierea comunei Căpâlnița, cantitatea de precipații depășind 90 de litri pe metrul pătrat, într-o oră.

Potrivit sursei citate, din cauza torentelor de pe versanți s-a format o viitură pe râul Homorodul Mic, fiind inundate 35 de case, 65 de anexe gospodărești și zece hectare de pășune.

Totodată, au fost afectați nouă kilometri de drumuri comunale, doi kilometri de drumuri forestiere și 15 poduri și podețe din localitate.

Ploile torențiale au afectat și orașul Vlăhița, unde au fost inundate nouă subsoluri de locuințe și strandul termal din oraș.

Potrivit primarilor din cele două localități nu s-a reușit deocamdată evaluarea pagubelor, întrucât mai există drumuri acoperite cu apă și case la care nu s-a putut ajunge.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenționare cod portocaliu de vreme severă în 19 localități din județul Harghita.