O tânără de 25 de ani a născut între două chioșcuri din fața Gării Brașov

Publicat: 03 07. 2012, 17:38
Actualizat: 03 07. 2012, 17:38

O tânără de 25 de ani, din localitatea brașoveană Apața, a născut, luni seară, în jurul orei 18.00, între două chioșcuri din fața Gării Brașov, până la sosirea ambulanței femeia dând naștere unei fetițe sănătoase, cu greutatea de 2.100 grame, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Femeia, care la vârsta de 25 de ani este la cea de-a patra naștere, a fost transportată la Maternitatea Brașov, împreună cu fetița, starea acestora fiind foarte bună, cei doi urmând să fie externați în două-trei zile, a declarat dr. Valeria Badea, purtătorul de cuvănt al Maternității Brașov.

Tânăra mamă venise la Brașov cu trenul și intenționa să meargă la spital, însă au apucat-o durerile nașterii în gară.

Până la sosirea ambulanței, femeia a primit primul ajutor de la niște cetățeni care se aflau în gară în momentul respectiv și a născut între două chioșcuri din fața gării.

„Starea mamei și a copilului este foarte bună și, în funcție de evoluția bebelușului, vor sta în spital maxim trei zile. Femeia este deja la cea de-a patra naștere și probabil că nu se aștepta să nască”, a spus dr. Valeria Badea, purtătorul de cuvănt al Maternității Brașov.

Purtătorul de cuvânt al Ambulanței Brașov, David Levente, a spus că la sosirea echipajului femeia născuse, iar medicii au tăiat cordonul ombilical al copilului și l-au învelit într-un „câmp steril”, mama și bebelușul fiind apoi transportați la Maternitate, ambii fiind în stare bună.