O tânără, declarată decedată, s-a trezit înainte de a fi îmbălsămată. Ce spun medicii

Publicat: 26 08. 2020, 11:01
Actualizat: 06 04. 2021, 14:44
Healthcare workers at Fountain Valley Regional Hospital hold a rally outside their hospital for safer working conditions during the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in Fountain Valley, California, U.S., August 6, 2020. REUTERS/Mike Blake

O femeie din Michigan, în vârstă de 20 de ani care a fost declarată moartă de paramedici și introdusă într-un sac  timp de aproape trei ore, a fost descoperită în viață de către un angajat al instituției funerale

Timesha Beauchamp, care suferă de paralizie cerebrală încă de la naștere, era în stare critică, marți după-amiază, la Spitalul Sinai-Grace din Detroit, a declarat avocatul familiei sale, Geoffrey Fieger, în timpul unei conferințe de presă, arată theguardian.com.

„Când se pregăteau să îmbălsmeze corpul, ochii lui Timesha erau deschiși și ea respira”, a spus Fieger.

Tânără a fost declarată decedată „pe baza informațiilor medicale furnizate de la fata locului”, potrivit unui medic

Serviciul de pompieri din Southfield a declarat că a fost chemat de urgență la o casă unde o femeie de 20 de ani nu răspundea. Desi, paramedicii au încercat să o stabilizeze timp de 30 de minute, tânără nu a răspuns intervenției. Astfel, pacienta fost declarată decedată „pe baza informațiilor medicale furnizate de la fata locului”. Biroul examinatorului medical din Oakland a susținut că trupul neînsuflețit nu poate fi eliberat familiei fără autopsie.

Avocatul familiei a spus că la scurt timp după ce Beauchamp a fost declarată moartă, o asistentă le-a spus paramedicilor și polițiștilor că a văzut-o pe  Beauchamp că se mișcă. De asemenea, acesta a declarat că tânăra era pe punctul de a fi îmbălsămată:

„Au fost pe punctul de a o îmbălsma, ceea ce este cel mai înspăimântător, dacă nu ar fi avut ochii deschiși …”, a declarat Fieger.

Purtătorul de cuvânt al Centrului Medical Detroit a susținut că Timesha Beauchamp a fost într-o stare critică în cursul serii de luni. O anchetă internă este în desfășurare.

Departamentul de Poliție din Southfield a notificat constatările Biroului de examinare medicală din Oakland și a unui patolog criminalistic si au decis că familia o poate prelua pe tânără.