O tânără româncă a fost numită „Cadetul Anului” de Poliția din Londra: „Vreau să devin detectiv-inspector!” – FOTO

Publicat: 29 11. 2020, 11:41
O tânără româncă a fost numită „Cadetul Anului” de Poliția din Londra: „Vreau să devin detectiv-inspector!” / Sursă FOTO: Andreea Vlădeanu - Facebook

Andreea Vlădeanu, în vârstă de 19 ani, originară din Rădăuți, Suceava, a fost numită „Cadetul Anului” de către Poliția Metropolitană din Londra, după ce timp de 4 ani a făcut voluntariat la organizația de cadeți pe care a ajuns să o conducă în prezent.

Tânăra româncă locuiește d ela vârstă de 14 ani în Marea Britania, unde a urmat liceul Westminster Kingsay College, chiar dacă la început nu știa deloc limba engleză. În prezent, aceasta este studentă în anul întâi la Facultatea de Afaceri, Relații Internaționale și PSihologie la Royal Holloway University of London.

În urmă cu patru ani, Andreea a văzut o reclamă pe internet referitoare la voluntariat.

Andreea Vlădeanu, numită „Cadetul Anului” la Londra

„Am văzut o reclamă pe internet și acolo am văzut un cadet care vorbea foarte frumos și era foarte mândru în uniforma lui și asta m-a inspirat foarte mult (…) Ți se dă uniforma acasă, trebuie călcată mereu, să fie la dungă, bocancii trebuie lustruiți cât se poate de bine. Într-adevăr, când porți uniforma, pot să spun din experiență, că te simți foarte bine”, a povestit tânăra pentru Libertatea.

Ulterior, la scurt timp după, aceasta a fost promovată și a devenit adjunct al cadeților, iar de doi ani îi conduce.

„Instrucția militară presupune, printre altele, și un marș, anumite mișcări compuse și este o parte foarte importantă în activitatea noastră, deoarece participăm la foarte multe ceremonii. Ne antrenăm să fim cât mai buni. Sunt ocazii în care trebuie să stăm nemișcați chiar câte o oră și este foarte greu, dar totul trebuie să fie complet uniform și trebuie să arătăm ca o echipă (…) Îmi place să fiu în fața cadeților și să-i văd cum îmi urmează comenzile, cum se descurcă și sunt mândră că pot face lucrul acesta”, a mai povestit Andreea.

„Am câștigat foarte multe premii și de aceea au decis să-mi dea mie premiul”

Astfel, după patru ani de voluntariat, aceasta a fost răsplătită cu premiul de excelență „Cadetul anului” oferit de Poliția Metropolitană.

O tânără româncă a fost numită „Cadetul Anului” de Poliția din Londra: „Vreau să devin detectiv-inspector!” / Sursă FOTO: Andreea Vlădeanu – Facebook

„Am fost observată de câțiva membri ai poliției metropolitane cu un grad mai înalt, cum ar fi detectivii-inspectori, timp de un an. Înainte să devin head-cadet (n.r. liderul cadeților), am câștigat foarte multe premii și de aceea au decis să-mi dea mie premiul în acest an. Este o onoare”, a subliniat tânăra.

De asemenea, aceasta a relatat și despre o întâlnire cu alți români din Londra.

Andreea Vlădeanu: Unii români mi-au cerut sfaturiu și s-au înrolat în poliție

„De exemplu, acum câteva luni, am făcut o operațiune în trafic și foarte multe automobile ridicate erau ale românilor. Românii noștri nu prea cunosc limba sau sunt și mulți care nu depun un mare efort. Am reușit să le explic ce se întâmplă și m-am simțit mândră că am reușit să fac lucrul acesta. Am și păstrat legătura cu câțiva dintre ei, mi-au cerut sfaturi și unii chiar s-au înrolat în poliție”, a mai relatat Andreea.

Visul tinerei este să devină detectiv-inspector.