O tumoră gigant va fi extirpată unui bărbat de 58 de ani, operația va dura zece ore

Publicat: 20 02. 2013, 18:39
Actualizat: 27 03. 2019, 04:27

O echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj va face, joi, o operație de extirpare a unei tumori gigant la un bărbat de 58 de ani, intervenția urmând să dureze circa zece ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Șeful ICUTR Cluj, Mihai Lucan, care va coordona echipa medicală, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că bărbatul are „o tumoră pelvină gigantă care a ieșit prin organism și cuprinde toate organele pelvine”.

„Vom efectua, joi, o operație de extirpare a unei tumori la un pacient în vârstă de 58 de ani din Brașov. Acesta are o tumoră pelvină gigantă, multiplu operată și recidivată, care a ieșit prin organism și cuprinde toate organele pelvine, aici incluzând vezica urinară, peretele pelvin tot, vasele. A fost refuzat de mai multe spitale din țară și străinătate și a ajuns la noi. Intervenția chirurgicală va începe joi dimineață și ar putea dura zece ore”, a spus Lucan.

Florin Vâsculescu, pacientul care urmează să fie operat, a declarat, la rândul său, că a aflat în urmă cu doi ani că suferă de cancer colorectal și s-a operat în Italia, dar boala a recidivat.

„Umblu de doi ani de zile și nu a vrut nimeni să mă opereze, foarte mulți mi-au spus că nu se bagă în asemenea operații dificile. Este ultima mea șansă de supraviețuire”, a spus bărbatul.

Din echipa de specialiști care vor efectua operația fac parte și medici de patologie digestivă și de chirurgie plastică.