O turistă cehă s-a rănit în Făgăraș după ce a căzut într-o râpă; un elicopter încearcă recuperarea sa

Publicat: 18 07. 2013, 21:00
Actualizat: 27 03. 2019, 10:54

O turistă cehă s-a rănit, joi seară, în Masivul Făgăraș, la 2.300 de metri, după ce a căzut într-o râpă, rostogolindu-se aproximativ 60 de metri, un elicopter al MAI încercând să o recupereze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Serviciului Public Salvamont Argeș, incidentul, care s-a petrecut în zona Gălășescu Mic, în creasta Masivului Făgăraș la 2.300 de metri, a fost anunțat la Dispeceratul Național Savamont de către prietenii tinerei, care spun că aceasta are dureri costale și la cap. Prietenii tinerei au mai spus că au scos-o pe aceasta din râpă și au băgat-o într-un sac de dormit.

Pentru recuperarea acesteia spre zona respectivă au plecat salvamontiștii din orașul Victoria, județul Brașov și din Argeș, iar elicopterul MAI va survola zona pentru a o repera și recupera pe turistă, care va fi transportată apoi la un spital din Brașov sau din București, în funcție de gravitatea leziunilor suferite.

La ora transmiterii acestei știri, elicopterul este în zona orașului brașovean Victoria și urmează să plece spre zona Gălășescu Mic, în creasta Masivului Făgăraș, la 2.300 de metri, în apropierea lacului Mănăstirii.