O veste proastă pentru fumătorii care folosesc acest tip de țigări

Publicat: 25 07. 2013, 17:37
Actualizat: 26 07. 2013, 09:41

Administrația pentru Medicamente și Alimente din SUA (Food and Drug Administration, FDA) a anunțat marți că țigările mentolate prezintă un risc mai crescut pentru sănătatea fumătorilor decât cele obișnuite, relatează Associated Press, preluat de Agerpres.

Potrivit unui raport publicat de FDA, există puține dovezi care să sugereze că țigările mentolate sunt mai mult sau mai puțin toxice sau contribuie la un risc mai mare ca fumătorii să dezvolte boli față de cei care consumă țigări obișnuite. Cu toate acestea, există date care sugerează ca utilizarea mentolului este asociată cu o creștere a numărului de fumători în rândul tinerilor și că fumătorii de țigări mentolate renunță mai greu la acest viciu, se arată în raport.

„Țigările mentolate ridică probleme grave pentru sănătatea publică”, a afirmat Mitch Zeller, directorul Centrului pentru Produse din Tutun, în cadrul unei conferințe de presă.

Țigările mentolate sunt unul dintre puținele sectoare în care se înregistrează o creștere pe piața țigărilor aflată altfel în scădere. Procentul de fumători americani care folosesc țigări mentolate a crescut de la 33,9% în 2008 la 37,5% în 2011, potrivit unui studiu realizat de Substance Abuse and Mental Health Services Administration, cu o creștere mai semnificativă în rândul fumătorilor tineri