O zi proastă pentru un tânăr din Suceava: s-a urcat băut la volan și s-a ales cu două dosare penale

Publicat: 14 12. 2015, 17:51

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiști care patrulau, duminică seară, în comuna Ulma i-au făcut semn unui șofer să oprească, dar acesta și-a continuat deplasarea spre comuna Brodina, astfel că polițiștii au urmărit autoturismul, reușind să îl blocheze în trafic.

Șoferul, un tânăr de 26 de ani, din comuna Brodina, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat, iar apoi a fost dus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, șoferul a insistat că va oferi polițiștilor sume de bani pentru a nu lua măsurile legale împotriva sa, iar polițiștii au sesizat conducerea subunității și Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava.

Ca urmare a denunțului, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind constituită o echipă operativă care s-a deplasat la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus, unde tânărul a fost prins în flagrant când încerca să îi ofere bani unui polițist. El a oferit o sumă mai mare de bani, precizând că în primă fază îi dă doar 100 de euro, cât are la el, și că va reveni cu restul de bani.

În acest caz, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus începerea urmăririi penale față de șofer, pentru dare de mită.