Oficial! Indemnizațiile pentru mame, PLAFONATE prin OUG. „Atât e maximum și în Uniunea Europeană”

Publicat: 04 08. 2017, 16:17

This browser does not support the video element.

Conform noii prevederi, indemnizația lunară pentru creșterea copilului se va stabili ca și până acum, repectiv la 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, cu menținerea cuantumului minim actual de 85 % din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată, insă cu limitarea la un nivel maxim de 8.500 lei, după cum se arată în comunicatul Guvernului României. 

Astfel, valoarea maximă primită de mame va fi de 8.500 de lei, chiar dacă acestea au contribuit mai mult. „Atât e maximum și în Uniunea Europeană, în Germania”, a comentat Olguța Vasilescu la începutul ședinței de Guvern.  

În acest moment, cuantumul indemnizației reprezenta 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni. Recent, în sprijinul plafonării, Ministrul Muncii s-a folosit ca exemplu de celebrul fotbalist al echipei FC Barcelona, Lionel Messi. Astfel, a spus Lia Olguța Vasilescu, dacă Messi ar veni în România să joace pe un salariu de aproximativ 30 de milioane de euro, ar face un copil, atunci statul român ar fi obligat să îi plătească sportivului o indemnizație de 28 de milioane de euro pe lună, conform legii în vigoare.