OFICIAL. Președintele Klaus Iohannis, despre cum va fi viața românilor după 15 mai, data oficială în care România iese din starea de urgență

Publicat: 28 04. 2020, 18:18
Actualizat: 28 04. 2020, 21:14

Președintele României Klaus Iohannis a explicat în cursul zilei de marți, 28 aprilie, cum va fi viața românilor după 15 mai, data oficială în care Româna iese din starea de urgență.

„Pericolul nu a trecut și este nevoie în continuare de maximă atenție. Faptul că din 15 mai este posibil să relaxăm anumite măsuri nu înseamnă în nicin caz că revenim la viața noastră normală pe care am avut înainte de epidemie. Deci, 15 mai, dragii mei, nu înseamnă o revenire bruscă la normalitatea pe care am cunoscut-o. În realitate, experții ne spun că nici nu știm când vom reveni la o viață normală așa cum o știm noi de dinainte de pandemie.

Vor rămâne foarte multe restricții în vigoare. Nu vom putea să ne întâlnim decât maximum câte trei. Nu vom putea o vreme destul de bună, să ieșim, de exemplu, la restaurant sau la mall. Nu vom putea, imediat după 15 mai, nici măcar să plecăm din localitate decât dacă avem un motiv foarte serios. Aceste lucruri, sigur, vor fi încă detaliate. În majoritatea unităților, fie ele comerciale sau economice sau de stat, la ușă va fi cineva care ne măsoară temperatura, să nu permitem accesul persoanelor bolnave, fiindcă ele reprezintă un risc.

Iată câte și mai câte restricții vom avea. Marile festivaluri, probabil, nu vor avea loc în acest an. Nu putem să riscăm să avem un număr mare de persoane adunate într-un loc.

Știu că sunt mulți care își doresc, de exemplu, să se reia competițiile sportive, dacă se vor relua, atenție. Există o probabilitate mare să se reia fără spectatori.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.