Olguța Vasilescu, către liberali: Să vedem cum vă închideți bugetul. PSD va veni cu amendamente

Publicat: 04 12. 2019, 12:48

„O să vedem cum ă să vă închideți bugetul, că o să mai venim și noi cum a venit colegul dumneavoastră cu tot felul de amendamente de dublare a alocațiilor copiilor, de exemplu, așa cum ați făcut și dumneavoastră în opoziție”, a spus Lia Olguța Vasilescu, în Plenul Camerei Deputaților, către liberali.

Parlamentul a votat în luna februarie, la dezbaterea bugetului de stat pentru anul 2019, un amendament al PNL care prevede majorarea alocației copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei, de la 1 martie. Propunerea PNL a trecut cu ajutorul UDMR, într-un moment în care aleșii PSD nu erau majoritari în sală. Sursa de finanțare pentru o astfel de majorare era prevăzută în excedentul înregistrat de bugetul asigurărilor sociale.

Ulterior, social-democrații au revenit asupra modificării, Liviu Dragnea precizând de la tribuna Parlamentului că sursa de finanțare precizată de liberalii nu este sustenabilă. Liderul PSD a adăugat că majorarea alocației pentru copii poate fi făcut doar prin mărirea deficitului bugetar.

Pentru a putea efectua această modificare la proiectul de buget, Comisia de buget a Camerei Deputaților a revenit asupra Legii privind plafoanele, majorând deficitului bugetar de la 2,55%, cât era inițiat, la 2,76%, pentru a putea asigura finanțarea creșterii alocației pentru copii.