Oltean: Guvernul Boc rămâne interimar până la alegeri, PSD va boicota Birourile reunite de miercuri

Publicat: 16 02. 2012, 08:57
Actualizat: 05 03. 2012, 23:14
Vicepreședintele PDL Ioan Oltean a declarat, la RFI, că Guvernul condus de Emil Boc va rămâne interimar până după alegerile prezidențiale, iar PSD va boicota ședința Birourilor Permanente de miercuri pentru ca aceasta să nu aibă loc din lipsă de cvorum.

Vicepreședintele PDL Ioan Oltean a declarat, laRFI, că Guvernul condus de Emil Boc va rămâne interimarpână după alegerile prezidențiale, iar PSD va boicotaședința Birourilor Permanente de miercuri pentru ca aceasta să nuaibă loc din lipsă de cvorum.

„Personal, nu am nicio așteptare, pentru că în mod cert ședințade mâine (miercuri – n.r.) a Birourilor Permanente nu se va ține,pentru că nu va fi cvorum. Este o încercare evidentă apreședintelui Mircea Geoană de a bloca acordarea votului deîncredere al Parlamentului Guvernului Negoiță și de amânare aacestui demers politic până după alegerile prezidențiale”, adeclarat Ioan Oltean, întrebat despre soarta CabinetuluiNegoiță.

„În aceste condiții, Guvernul Boc va continua să-și exerciteatribuțiile constituționale, evident, cea de a administra interesulțării până după alegerile prezidențiale, când cu certitudine vom fiîn fața unui nou Guvern și probabil că atunci lucrurile vor intraîntr-o normalitate de mult așteptată de către români și de cătrenoi toți”, a spus Oltean.

Vicepreședintele PDL crede că, dacă Traian Băsescu rămâne laCotroceni, îl va propune tot pe Liviu Negoiță prim-ministru.

„Suntem într-o situație extrem de ciudată: România are în acestmoment doi prim-miniștri – un prim-ministru demis, prin retragereavotului de încredere și un prim-ministru desemnat, cu două guverne,unul pregătit să i se acorde votul de încredere, unul care a fostdemis. Cu certitudine, dacă președintele Traian Băsescu va rămânela Cotroceni – și cu certitudine va rămâne la Cotroceni – GuvernulNegoiță va trebui să vină în Parlament pentru votul de încredere,în situația în care evident președintele va menține aceastăpropunere și nu există nici un motiv care să ducă spre altăconcluzie”, a mai spus Ioan Oltean.

Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a declarat,luni, că a discutat cu președintele Senatului, Mircea Geoană,pentru convocarea Birourilor permanente reunite, miercuri, pentrudeclanșarea procedurilor de învestire a noului guvern.

Mediafax