OMAGIU emoționant adus pilotului decedat în tragedia de la Fetești. Dacă s-ar fi catapultat, avionul MiG 21 LancerR își continua drumul spre public și ar fi fost JALE

Publicat: 08 07. 2018, 14:27

Matorii spuncă dacă Florin Rotaru s-ar fi catapultat, avionul de luptă MiG 21 și-ar fi continuat traiectoria și ar fi intrat în mulțime.

„Dacă pilotul se catapulta, avionul își continua drumul spre public și ar fi fost jale… Un om deosebit care a făcut sacrificiul suprem…. Am fost acolo… A fost un erou… Condoleanțe!”, transmite Ștefan Leau, unul dintre participanții la eveniment.

„Mulțumesc, eroul nostru! Dumnezeu să aibă grijă de tine așa cum și tu ai avut grijă de noi azi! Condoleanțe familiei”, transmite Andreea Baranga, un alt martor al tragediei, citată de știrileprotv.ro.

Armata a confirmat decesul pilotului și i-a făcut public numele. Locotenent-comandor Florin Rotaru avea doar 36 de ani și era pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești.

Mig-ul 21 Lancer s-a prăbușit la ora 13:30, la 10 km nord de pista Bazei 86. Pilotul nu s-a putut catapulta. Se pregătea de o trecere la joasă și aparatul s-a prăbușit. La spectacol asistau 4.000 de oameni, veniți la Ziua porților deschise, la Baza 86 Aeriană Borcea.