Oncologia Spitalului Municipal Caracal a rămas fără medic. Pacienții trebuie să meargă la Slatina

Publicat: 17 01. 2013, 21:35
Actualizat: 30 07. 2014, 00:59

Secția de Oncologie a Spitalului Municipal Caracal a rămas fără niciun medic, după ce singurul doctor s-a operat și nu a mai putut veni la serviciu, pacienții care necesită asistență de urgență sau fac citostatice fiind nevoiți să meargă la Slatina, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bolnavii de cancer care sunt tratați la Spitalul Municipal Caracal trebuie să mergă să-și facă tratamentele la Slatina, pentru că singurul medic de pe secție a fost operat și a fost nevoit să intre în concediu medical la jumătatea lunii decembrie 2012.

Conducerea spitalului a anunțat Direcția de Sănătate Publică Olt că are nevoie de ajutor și s-a apelat chiar și la sprijinul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

„Deocamdată pacienții merg la Slatina la tratamente pentru că nu avem medic oncolog. Acolo se fac și citostaticele. Noi nu mai avem pacienți internați pe secție”, a declarat Cristian Conea, managerul spitalului.

Secția de Oncologie a Spitalului Municipal Caracal este deservită de ani de zile de un singur medic, deși numărul pacienților ar fi impus mai multe posturi. Managerul a spus că va face demersurile necesare pentru a mai angaja un medic.

„Acum vom face, bineînțeles, demersuri pentru deblocarea postului și scoaterea lui la concurs. Este însă o procedură care va dura ceva. Am găsit o soluție de moment. Am vorbit cu un medic de la o policlinică privată din Craiova care va veni de săptămâna viitoare să-i trateze pe pacienți. Probabil vom încheia cu el contract pe o persoadă determinată”, a declarat managerul.

În total, în evidențele spitalului se află 4.500 de pacienți, cei mai mulți dintre ei având posibilități financiare reduse și neputând să-și permită să plătească transportul până la Slatina.

Georgiana Stănescu, corespondenti@mediafax.ro