Oprea promite misiuni aerodinamice „când ne vor permite condițiile meteo”

Publicat: 24 04. 2014, 22:10
Actualizat: 28 07. 2014, 21:37

Datele au fost prezentate la comandamentul pentru inundații organizat, joi seara, la Guvern.

„Azi noapte s-a lucrat în toate județele care au fost avertizate, pentru a se realiza diguri și din pământ, și din saci de nisip, și din hridrobaraje, în așa fel încât s-a reușit și ați reușit ca 3.860 de locuințe să fie salvate, în sensul că nu au mai fost inundate (…) Asta a făcut să avem la această oră, după toate aceste fenomene, decât trei case în care a intrat apa, în Prahova”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Vicepremierul Gabriel Oprea a arătat la rândul său că, în prezent, în cele 69 de localități care sunt în continuare afectate de inundații intervin peste 1.400 de pompieri, polițiști și jandarmi.

Aceștia au participat noaptea trecută la ridicarea sau întărirea unor diguri de pământ în localitățile Ștorobăneasca Sat, Beiu și Vârtoape, din județul Teleorman, iar în prezent iau parte la construcția unui dig de apărare în localitatea Crevedia Mare, județul Giurgiu.

„Suntem pregătiți ca, în cazul în care condițiile meteo vor permite, să începem și misiunile aerodinamice, cu cele 14 aeronave pe care le avem la dispoziție”, a mai spus Oprea.