Oprea recunoaște că s-a întâlnit cu lideri PNL. Ce mesaj a avut liderul UNPR pentru Gorghiu și Blaga

Publicat: 23 06. 2015, 22:19

El a precizat că întâlnirile au avut loc în biroul său, inclusiv cu copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, dar a negat faptul că s-ar fi întâlnit marți cu Vasile Blaga, conform unor informații vehiculate pe parcursul zilei.

„Ne-am întâlnit, așa fac niște lideri politici civilizați. Bănuiți ce am discutat, dar le-am explicat tot civilizat că îmi respect întotdeauna cuvântul dat, iar cuvântul meu este dat pentru actuala coaliție de guvernare, îl sprijin pe premierul Victor Ponta și sprijin actuala coaliție. Consider că, în actualul context de securitate, este importantă continuarea guvernării lui Victor Ponta”, a spus Oprea la Realitatea TV.

Întrebat dacă a primit din partea PNL, în ultimele patru zile, oferta ca UNPR să conducă patru ministere iar el să fie prim-ministru într-un viitor guvern UNPR-PNL, Oprea a spus doar că poate confirma întâlniri cu lideri PNL și că este probabil să mai fie astfel de întrevederi care fac parte dintr-un joc putere-opoziție.

Oprea a mai afirmat că, în 2012, era ministru al Apărării și a primit din partea lui Ponta oferta de a „trânti” Guvernul Ungureanu, cu păstrarea funcției de ministru și calitatea de vicepremier, dar a preferat să renunțe la funcția de ministru și să-i acorde lui Ponta în Parlament cele 33 de voturi deținute atunci de UNPR, contribuind la instalarea Guvernului USL, în timp ce UNPR s-a rezumat la a negocia ulterior un protocol pentru taxarea marilor averi.