Oprea: Sunt nevinovat. Nu regret deciziile politice pe care le-am luat

Publicat: 25 01. 2016, 17:14
Actualizat: 11 10. 2016, 14:39

„Am respectat legile României în toată activitatea mea și le respect în continuare. Mă consider nevinovat, iar acest lucru se va confirma mai devreme sau mai târziu. Consider, de asemenea, că este obligația profesională a procurorilor să verifice orice suspiciuni legate de posibile încălcări ale legii. Și așa cum preciza DNA-ul în comunicatul de presă, persoana față de care s-a solicitat sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumția de nevinovăție”, a declarat Oprea într-o conferință de presă.

Fostul ministru a ținut să precizeze că a sprijinit întotdeauna justiția și instituțiile sale și că își dorește „aflarea adevărului”.

„Am sprijinit justiția și am sprijinit activitatea DNA pe tot parcursul activității mele politice. Chiar dacă astăzi eu sunt cel vizat de demersurile DNA, voi sprijin în continuare aceste instituții ale statului român. În al treilea rând, consider că am aceleași drepturi și libertăți în fața justiției ca orice alt român. Prin urmare voi susține demersurile pentru aflarea adevărului, voi pune le dispoziția instituțiilor toate informațiile necesare, la fel cum am făcut și până acum, și nu voi îngreuna mersul anchetei. În egală măsură îmi voi apăra drepturile, uzând de toate pârghiile și mecanismele la dispoziția oricărui cetățean român”, a adăugat fostul vicepremier.

Gabriel Oprea spune însă că ar putea fi o victimă colaterală în lupta pentru putere.

„Știu că viața politică presupune riscuri dintre cele mai variate, inclusiv a deveni o victimă colaterală în luptele pentru putere purtate de unii sau de alții. Nu regret deciziile politice pe care le-am luat și nu-mi voi schimba principiile niciodată”, a spus el.