Oprescu: Să dea Domnul ca Firea să facă jumătate din ce-am făcut eu

Publicat: 08 06. 2016, 11:22
Actualizat: 30 03. 2019, 00:23

„Să dea Dumnezeu ca doamna Firea să poată să facă jumătate din ce s-a făcut până acum, din ce am reușit să fac. Alegătorii nu pot să fie niciodată de vină pentru că este o părerea a majorității oamenilor. După părerea mea este un cartonaș de avertisment dat celor care au gândit în felul ăsta (…) Asta este o chestiune care spune foarte multe, pentru că derapajele să nu se mai petreacă într-o societate care se dorește a fi de largă respirație”, a declarat fostul primar Sorin Oprescu, miercuri la instanță.

Acesta a avut un mesaj și pentru cei care spun că societatea e bolnavă. „Este vorba despre încrederea populației, pe baza de dovezi care au arătat că pot să facă ceva pentru oameni și au făcut. (…) Cred că cei care fac afirmația că societatea e bolnavă și că ei sunt sănătoși, ăia sunt deasupra resurselor terapeutice medicale” a mai spus Oprescu.

Procesul în care fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, este acuzat de luare de mită a început miercuri la Tribunalul București.

Cât privește alegerile, potrivit ultimelor date BEC, PSD a câștigat Primăria Capitalei prin Gabriela Firea cu 43,14%, Nicușor Dan (USB) a obținut 30,46%, Predoiu (PNL) 11,10%, după numărarea a 90% din secții, în vreme ce pentru CGMB procentele centralizate sunt: PSD-UNPR 40,64%, USB -25,19%, PNL – 13,02%, PMP 7,07%, ALDE 6,39%.